slika05

slika04

slika03


   24. svibanj 2008. - Donja Stubica - klasični duatlon


   Seniorska i veteranska ekipa TK Split uputila se prema Donjoj Stubici na ekipno prvenstvo Hrvatske u klasičnom duatlonu. Uz tajnika Ivana Pavića na put su krenuli Marin Koceić, Mijo Bebić, Maroje Šošić, Ivan Radeljić, Deni Dumanić, Branko Tucak i Mladen Luković.
   Krenulo se oko 7:15 iz Splita. Tijekom puta je bilo raznih pomišljanja o vremenskim uvjetima koji nas očekuju u Stubici. Glavna bojazan je bila od meteorologa najavljivana mjestimična kiša.
   Kišne prognoze su se ostvarile, ali ne u najgoroj mogućoj varijanti. Kiša je pala prije starta utrke. Sve se smočilo: bicikle, kacige, cipele,... I to je bilo sve. Nakon toga je kiša stala i oblaci su se razišli, a utrka je mogla započeti.

   Trkačka staza je imala, nakon početnog ravnog dijela, jedan strmi uspon i zatim konstantnu blagu uzbrdicu do okretišta. Trčala su se dva kruga od 5 kilometara. Sličnu strmu uzbrdicu je imala i biciklistička staza kod spomenika Seljačkoj buni, samo je ova bila duža i ubitačnija. Ostatak biciklističke rute je bio blago valovit, zbog kiše vlažan, a vjetra je bilo sa svih strana. Četiri kruga je trebalo odvoziti.
   Stvorio se samo manji broj biciklističkih grupa, koje nisu bile konstantne. Većina natjecatelja su vozili sami. U svakom krugu dolazak na uzbrdicu kod Gupca je bilo svojevrsno čistilište i tu su se mnoge dileme razriješile. Sličnu je ulogu odigralo i drugo trčanje od 5 kilometara. Grčeva, bolnih nogu i patnje je bilo napretek.
   Unatoč težini staze seniorska ekipa (Bebić Mijo, Koceić Marin i Maroje Šošić) je osvojila prvo mjesto, a zasluženo je i mnoštvo pojedinačnih medalja po kategorijama. Veteranska ekipa je ostala bez plasmana zbog odustajanja Branka Tucaka nakon prvog trčanja.

   Već iste večeri smo se vratili u Split zahvaljujući autoputu i Ivanu Paviću koji je vozio.

slika02

slika01


 


TK Split